Spændingshovedpine – slip af med hovedpinen med fysioterapi

spændingshovedpine

Oplever du spændinger i nakken eller måske smerter bag øjnene? Så har du med al sandsynlighed spændingshovedpine, der er en af de mest almindelige lidelser i Danmark. Ofte bliver spændingshovedpine symptombehandlet med smertestillende medicin. Men, du kan slippe helt af med hovedpinen gennem fysioterapi.

Spændingshovedpine er på ingen måder behageligt, og kan både give dig smerter i hovedet og nakken, men også give dig smerter ud i armen. Det er der ingen grund til at gå med eller have tilbagevendende problemer med, da det kan afhjælpes ved at løsne op i de ramte muskler og led.

Hvorfor får du spændingshovedpine?

Årsagen til spændingshovedpine og nakkegener, der ofte hører med, kan skyldes, at du gennem en længere periode har belastet muskler og led gennem forkerte arbejdsstillinger, træk eller måske endda mangel på bevægelse i din hverdag. Men, det kan også sagtens komme sig af, at hovedpuden ikke er god og støttende nok, eller at du belaster nakken, når du bruger din tablet eller iPad.

En fysioterapeut vil hurtigt kunne hjælpe med at finde frem til årsagen samt det område, hvor spændingshovedpinen udspringer fra.

Hvad er symptomerne på spændingshovedpine?

Spændingshovedpine optræder med forskellig karakter alt efter, hvad der ligger til årsag for smerterne, og hvor de springer ud fra.

Symptomer er typisk:

  • Dunkende smerte i den ene side
  • Trykkende smerter i hovedet eller panden
  • Spændinger i nakken og tindingen eller smerter bag øjnene
  • Nedsat følesans i armen
  • Smerter ud i armen

Har du disse symptomer, er det langt bedre, at du bliver behandlet for dem i stedet for at tage smertestillende medicin, da det blot lægger en dæmper på smerterne og ikke afhjælper dem. Smerterne vil derfor være tilbagevendende.

Sådan kommer du af med spændingshovedpine

Oplever du gentagende gange at have spændingshovedpine, og at du måske endda også er nødt til at sygemelde dig på grund af det en gang imellem, anbefaler vi, at du kigger forbi en fysioterapeut.

Her kan du få klarlagt årsagen til dine smerter og kan herefter få lagt en handlingsplan, der gør, at årsagen til smerterne enten helt forsvinder eller bliver markant reduceret.

For at få smerterne til at forsvinde eller blive markant reduceret, kan du blive behandlet med alt lige fra massage, der løsner leddene og spænder op i musklerne til vejledning omkring din holdning, arbejdsstillinger og bevægemønstre. Men, en vigtig del af behandlingen mod spændingshovedpine består også i øvelser, så du gennem disse fremadrettet kan afhjælpe og forebygge årsagerne til smerterne.