Skulderskader – sådan kommer du igang igen.

Rigtigt mange mennesker døjer med ømme skuldre, eller deciderede skulderskader. De kan komme af mange årsager, men fælles for både generne og de problematikker der er deciderede skader er, at de kan være voldsomt ubehagelige.

Man kan gribe skulderskader an på mange måder. Hos os kigger vi altid på den udløsende faktor først og begynder derefter at lægge planen for selve behandlingen.

Vi vil i denne artikel komme med en historie fra den virkelige verden, og fortælle lidt om hvordan vi greb en af vores patienters skulderskade an.

Martin på 36 år, er tidligere skulderopereret og har igennem mange år dyrket styrketræning for at opretholde en god styrke i sin skulder. Det har været en nødvendighed, både på grund af hans arbejde, men også da han dyrker en del triatlon og derfor svømmer flere gange om ugen. Han har oplevet at hans skulder fra tid til anden har været meget øm fortil, især efter træning med tunge øvelser hvor øvelserne har involveret “skub”. Bænkpres eksempelvis.

Smerterne har påvirket ham så meget, at han er vågnet om natten på grund af det, og har flere gange måttet tage smertestillende for at kunne sove nogenlunde.

Martin kom til os og forklarede hvad han oplevede og meget hurtigt kunne vi pinpointe hvad den udløsende faktor var. Udfordringen sad i Martins styrke i hans brystkasse sat op imod manglende styrke i hans ryg. Samtidig manglede han fleksibilitet i skulderen, og flere små muskelgrupper omkring skulderledet var ikke helt “vågne”. Det resulterede i en mindre overbelastning af hans bicepssene, som udspringer fra den øvre del af skulderen. Den slags overbelastning rammer faktisk mange idrætsudøvere. Især dem der har tunge løft, træk, eller mange gentagelser og ensformige bevægelser af armen, som man eksempelvis ser i svømning.

Løsningen for Martin blev, at han ikke skulle træne tung brysttræning i en periode, og istedet skulle fokusere på elastiktræning af hans skuldre. Samtidig blev ryg-øvelser der havde til hensigt at styrke hans øvre ryg og skabe en bedre holdning, også iværksat. Få udstrækningsøvelser blev også implementeret som en fast del af hans daglige rutiner.

Det tog ikke meget mere end 2 behandlinger hvor vævet omkring hans dårlige skulder blev løsnet op, før han var symptom og smertefri igen. Den manuelle behandling kombineret med K-Laser var en effektiv løsning på martins smerter og han er idag tilbage for fuld styrke. Endnu stærkere end før. Strækøvelserne og styrketræningen med elastikken, er en essentiel del af behandlingsforløbet og virker selvsagt forebyggende, så de samme problemer ikke kommer igen. Det er altså ikke nok bare at behandle skaden direkte. En konkret analyse af hvorfor man har ondt er mindst ligeså vigtig.

Vi har tidligere skrevet en artikel omkring skuldersmerter, og skuldeindeklemningssyndrom. Den kan du læse her. Det kan være der er noget nyttigt i den for dig der måske går med smerter, eller en skulderskade.

Du kan også booke en tid hos os med det samme, hvis du vil have vores besyv på, hvorfor, du får ondt. Så skal du egentlig blot booke en tid ved at trykke på den orange knap ude til højre.

Hvis du er mere interesseret i hvordan vores K-Laser virker, så kan du læse en del mere om det her: K-Laser. Her kan du også se en video af, hvordan vi bruger den hos BioMekanikerne.