Skulderindeklemningssyndrom ( Shoulder impingement syndrome og skuldersmerter )

Skuldersmerter kan godt fjernes – også hvis du har skulderindeklemningssyndrom.

Er du en af de mange der går rundt med skuldersmerter i din dagligdag? Eller som ikke kan dyrke den sport du elsker fordi du har problemer i din skulder? Så er denne artikel værd at læse for dig.

Indeklemningssyndrom i skulderen er en almindelig årsag til skuldersmerter. Det opstår typisk når der er en indeklemning af sener imellem knoglerne i skulderen. Overhead aktiviteter som: Slag med ketcher, svømning, styrketræning med skulderen i uhensigtsmæssige positioner, og især gentagne aktiviteter indenfor de emner, er en risikofaktor for at udvikle netop denne problematik.

Andre eksempler på aktiviteter der kan udløse det er: at male, løfte tungt, og andre sportsaktiviteter hvor arme og skulderled skal arbejde.

Lider du af skulderindeklemningssyndrom, er smerten vedholdende og påvirker hverdagens aktiviteter. Bevægelser som f.eks. at får armen om bag ryggen eller nå op over hovedet for at tage på en frakke eller bluse på, kan for eksempel forårsage smerte.

Over tid, kan indeklemningssyndrom i skulderen føre til betændelse i dine sener i din “rotatorcuff”  (tendinitis) og bursa (bursitis). Og hvis det ikke behandles på passende måde, kan senerne begynde at blive tynde og i sidste ende være i risiko for at blive revet over.

De typiske symptomer på skulderindeklemningssyndrom omfatter bla. vanskeligheder med at armen om bag på ryggen. Som hvis du eksempelvis skal klø dig eller tage tøj på. Og smerter ved brug af armen over hovedet eller i yderpositioner. Her vil det typisk være en skærende smerte og nedsat styrke.

Hvis sener i dit skulderled er skadet i lang tid, er senen i risiko for at blive revet over. Dette medfører en markant og betydelig svaghed og kan gøre det svært for personen at hæve sin arm.

Hvordan bliver skulderindeklemningssyndrom diagnosticeret?

Diagnosticering af skulderindeklemningssyndrom begynder med en fysisk undersøgelse og screening. Hos BioMekanikerne bruger vi de nyeste teknikker og er på forkant med metoder til at diagnosticere korrekt. Samtidig råder vi over ultralydscannere, så et detaljeret indblik i dine led kan opnås.

Hvordan behandles skulderindeklemningssyndrom?

Lægemidler – såsom ibuprofen, forbliver desværre den mest almindelige behandling for denne problematik, men hos BioMekanikerne går vi analytisk til værks og bruger et atletmindset, for at finde den udløsende faktor først og fremmest.

Lægemidlerne gives normalt i seks til otte uger, da det ofte tager så lang tid at behandle problemet helt. I denne periode bliver man ofte anbefalet af sin læge at holde sig i ro. At tage medicin så længe kan dog give nogle maveproblemer, så vær opmærksom på det, hvis din læge har ordineret dig smertestillende medicin.

Ud over at tage medicin, vil daglig udstrækning også hjælpe på smerterne. Du skal selvsagt arbejde for at skulder smidig og mobil igen. Undgå gentagne aktiviteter med din skadede arm, især aktiviteter, hvor albuen  bevæger sig over skulderniveau og sørg for ikke at arbejde med den over smertegrænsen i uanset hvad du gør. Hos Biomekanikerne sørger vi altid for, at du er klædt på med øvelser til såvel udstrækning, men også styrke, for netop at sikre at smerterne ikke kommer igen.

Forebyggende arbejde med skulderen eksempelvis med elastiktræning og udstrækning på daglig basis er derfor godt at få implementeret i din hverdag.

Hvis du har vedvarende symptomer, på trods af brugen af ​​orale antiinflammatoriske lægemidler, kan man i samråd med sin læge overveje en injektion for at lægge en blokade. I nogle tilfælde bruges også Kortison, som er meget kraftigt antiinflammatorisk lægemiddel.

Det er dog absolut sidste udvej og du bør ikke tage imod de behandlinger før alle andre behandlinger, udstrækninger, samt styrkelse af led og muskulatur er forsøgt.

Hvis vi skal hjælpe dig, kan du se vores priser her: PRISER.

Du kan samtidig også vælge om du vil have behandling i en af vores 3 klinikker, som enten er i Helsingør, eller Hellerup.