Shockwave er effektivt til behandling af kroniske skader

Kroniske skader eller kroniske tilstande skyldes som regel en længerevarende uhensigtsmæssig belastning og slitage af muskler og sener eller dårligt ophævet væv. Med hjælp fra terapi med shockwave kan vævet blive påvirket i sådan en grad, at kroniske skader bliver bragt tilbage til det, der mere eller mindre minder om den akutte fase, hvilket muliggør normal opheling.

Hos Biomekanikerne er shockwave-terapi en behandlingsmetode, vi ofte anvender i forbindelse med kroniske skader såsom golfalbue eller musearm. Det er en mild behandling, som består af højenergiske lydbølger, der bliver påført det væv, der er beskadiget.

Hvad er schockwave-terapi?

Behandling med shockwave bliver udført med et chokbølgeapparat, som sender højenergiske lydbølger ud i det væv, der er beskadiget. Hos Biomekanikerne bruger vi det, der kaldes for den fokuserede shockwave, som sender en højfrekvent lydbølge ind i det beskadigede område. Lydbølgen laver et micro-traume på vævet, hvilket har så stor en effekt, at behandlings- og helingstiden nedsættes markant.

Lydbølgen øger nemlig blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar. Det er derfor meget effektivt til at nedbryde tilkalkning i sener og væv, som ses ved tennis- og golfalbuer.

Hvad kan shockwave behandle?

Shockwave er effektivt til mange typer af kroniske skader og kan blandt andet behandle:

  • Golfalbue
  • Tennisalbue
  • Hælspore
  • Løber- og springerknæ
  • Musearm
  • Frossen skulder
  • Akillessene betændelse

En behandling tager ikke mere end 10-15 minutter over 3-5 behandlinger. I det øjeblik du modtager behandling, vil det gøre en anelse ondt, men det fortager sig efter et øjeblik. Du kan opleve at få lidt rødme i det område, der er behandlet. Men ligesom smerterne er det noget, der går væk efter ganske få minutter. Det er derfor en meget mild behandlingsmetode, når det kommer til kroniske smerter.

Døjer du derfor med kroniske skader, og er der ikke noget behandling, der effektivt har virket endnu, kan det være en rigtig god ide at overveje behandling med shockwave.