Ledskader

Der KAN gøres noget, og vi ved vi også kan hjælpe dig. 

Typiske ledskader opstår oftest i knæ, ankler, håndled, skuldre og albuer. Disse led kan gøre ondt, hæve op og være begrænset deres bevægelsesområde.

Ledskader skader opstår oftest på to måder, en akut skade som sker pludseligt, eller de lidt mere kroniske som ses ved langvarig påvirkning. De akutte kan være forstuvninger, frakturer og meniskskader, og de kroniske er oftest mere slid eller langvarige uhensigtmæssige påvirkninger af led.

Et eksempel på en skade vi ser, og behandler er “håndbold eller fodboldknæ” hvor der i mange år har været hård belastning, og ofte også menisk og korsbåndsskader, som der har været trænet videre på. Dette gør af en masse biomekaniske præmisser i knæet har været kompromiteret, og det laver så slid og overbelastning. Når man så tilfører ACP ind i knæet, så vil restitutionen blive markant forbedret, da de vækstfaktorer som skal reparere skaden bliver meget koncentreret. Da ACP’en kommer fra patienten selv, kan man sige at man hjælper kroppen med at reparere sig selv.

ACP ( Autologous conditioned plasma )

Vi kan reparere skader, der ikke tidligere var muligt.

Behandling af ledskader

Vi er fysioterapeuter og læger og har derfor solid erfaring med behandling af ledskader. 

Behandlingsformen vi bruger har en succesrate på over 85% og har vi har hjulpet flere hundrede patienter allerede.

Vi kan behandle alle led der er påvirket, og behandligen kan varierer lidt fra patient til patient, men oftest indebærer den 3 injektioner af ACP.

Med ACP behandlinger tager vi vores behandlingsniveau endnu højere op og har nu muligheden for, at få personer endnu hurtigere tilbage efter en skade.

Behandlinger af ledskader

Mange ledskader tager tid. Meniskskader eksempelvis, såsom fisurer og flækkede menisker, kan for en aktiv person være lig med mange timers ulidelig genoptræning. Man kan også risikere at man er nødt til, at holde sig fra nogen fysisk aktivitet i en lang periode.

Skader af den kaliber, i led, er i mange år blevet behandlet operativt. Operationer kan være nødvendigt, ved vise typer af skader, men operationer indbefatter altid en risiko for komplikationer. På den lange bane, har det også vist sig at øge risikoen meget for at få slidgigt i det respektive led. Derfor er vi fortaler for at behandlingen i første omgang er uden operative indgreb, med ACP, da ACP behandlingen er uden bivirkninger.

ACP behandlingen er ny, og udvikligen går meget hurtigt, da det har vist sig at være så effektivt som det er. Vi har mange års erfaring og uddannelser, som fysioterapeuter og læger at trække på,

ACP behandling af ledskader

Med behandling af Autologous Conditioned Plasma ( ACP ) kan vi booste kroppens egne naturlige helingsprocesser. Vi ligger et koncentrat af dine egne celler ind i det pågældende områder hvor skaden er, og man ser et boost af kroppens egen restitutionsevne. Vi ser en markant forbedring meget hurtige end det tidligere har været muligt.

Det foregår ved at vi tapper ca. 15 ml blod fra dig. Blodet centrifugeres og adskilles i røde blodlegemer og plasma. Plasmaet er nu en meget koncentreret del af blodplader og vækstfaktorer som der naturligt findes i vores blod.

Plasmaet kan vi isolere en speciel anordning og derefter injicere tilbage i det led der er skadet.

Meget hurtigt vil vi se en bedring, og vores succesrate med en her form for behandling er også meget høj, på ca. 85%.

Udviklet af arthrex

Arthrex er en af giganterne indenfor medicinsk forskning. ACP er udviklet og patenteret af dem og vi har hos BioMekanikerne modtaget specielundervisning for at kunne udføre behandlingerne. Vi er uddannede læger og fysioterapeuter og har derfor alle de relevante uddannelser der skal til for, at kunne behandle dig bedst muligt. Hvis du vil se en meget praktisk video af hvordan ACP behandlinger foregår kan du med fordel trykke på linket under her. 

SE VIDEO