ACP

Vores egne celler som behandling

Den teknologiske udvikling i medicobranchen indenfor behandling af mennesker er i rivende udvikling. Vi kan nu afhjælpe mange ting hurtigere og bedre idag, end nogensinde før.

Indenfor stamcelle og PRP området har det været et kæmpe fokus, da potentialet er meget stort.

Helt grundliggende, så kan man tage celler fra den enkelte patient og bruge dem til at reparere skader og få nyt væv til at vokse ud.

ACP ( Autologous Conditioned Plasma) er en videreudvikling af det som vi tidligere kendte som PRP, (Platelet Rich Plasma) Den spændnede udvikling har gjort at de celler, som udvindes fra patientens blod, er af meget bedre kvalitet, så det derved også er meget mere effektivt når det bruges i behandlingen.

Selve behandlingen består at af man tager 15ml af patientens eget blod og slynger det i en kraftig centrifuge. Den forskelllige vægtfylde på molekylerne i blodet, gør at man så kan hive blodplader og vækstfaktorer ud af blodet. Dette kan så injiceres ind i det respektive slidgigtsramte led, skadede muskel, menisk skadede knæ eller anden skade der har brug for at få boostet restitutionen.

85% oplever at deres slidgigt smerter forsvinder mere eller mindre komplet.

Behandlingen alene virker ret godt, men man ser markant bedre effekt hvis der laves let træning samtidig med behandlingen

Ved slidgigt er de største problemer smerterne, samt den manglende bevægelighed. Smerterne skyldes at der er en stor koncentration af inflammation inde i det slidgigt ramte led, samt at brusken en slidt væk og knogleenderne rammen mod hinanden.

Når der behandles med ACP, bekæmpes inflammationen og  den vil forsvinde. Når den konstante inflammation i leddet er fjernet, så kommer der så meget ro i leddet, at man på MR scanninger kan se at der kommer et nyt matrix og ligger sig i i de områder hvor der tidligere har mangler hyalinbrusk. Når både inflationen fjernes, og det nye matrix tilstøder det ramte område. forsvinder smerterne i de slidgigt ramte led. 

Udviklet af arthrex

Arthrex er en af giganterne indenfor medicinsk forskning. ACP og ACP Tendo er udviklet og patenteret af dem og vi har hos RENEWED modtaget specielundervisning for at kunne udføre behandlingerne. Vi er uddannede læger og fysioterapeuter og har derfor alle de relevante uddannelser, der skal til for, at kunne behandle dig bedst muligt. Hvis du vil se en meget praktisk video af hvordan ACP behandlinger foregår kan du med fordel trykke på linket under her.

SE VIDEO