Musearm – Sådan kommer du smerterne til livs

musearm

Har du smerter i din arm? Eller dit håndled? Så er det med al sandsynlighed musearm, du døjer med lige nu. Det er en meget almindelig lidelse og er efterhånden så almindelig, at det nærmer sig at være en folkesygdom. Det er ubehageligt at have musearm, da det kan medføre mange smerter og gøre dig ude af stand til at udføre dit arbejde. Heldigvis kan der gøres noget ved det.

Hvad er musearm?

Musearm er ikke en officiel diagnose – ikke desto mindre gør det ikke problematikken og smerterne mindre. For betegnelsen dækker over smerter i fingre, håndled, underarm, overarm, nakke og endda også skulderen.

Musearm og de tilhørende smerter kan opstå mange steder på forskellige tidspunkter, ligesom det også kan opstå i blot ét af områderne. Dog er årsagen til smerterne alle steder, at det bliver fremprovokeret af langvarig, stillesiddende arbejde med en tablet, mobil eller computer, som opstår som følge af en betændelsestilstand i en muskel eller sene såvel som en afklemning af en nerve.

Uanset årsag er det ikke behageligt at have musearm.

Hvordan ved man, om man har musearm?

Når du har musearm, er du som regel ikke i tvivl, da du straks mærker stivhed eller en sovende fornemmelse i din arm.

Symptomer er ofte:

  • Sovende fornemmelser i armen eller hånden
  • Træthed i hånd og arm
  • Ondt i nakke, skulder, håndled eller albuen
  • Ømhed, når du berører musklerne i hånden eller underarmen
  • Stivhed i håndled, albueled eller skulderled

Oplever du nogle eller flere af symptomerne, har du derfor med al sandsynlighed musearm og bør tage en pause fra de arbejdsstillinger, der forårsager musearmen. Derudover er det en rigtig god ide med behandling, så du hurtigere kan komme dig over smerterne.

Hvordan behandles musearm?

Det er meget almindeligt, at det opstår på grund af en forkert arbejdsstilling eller en knap så hensigtsmæssig indstilling af borde, stole og computerskærme. Derfor er første skridt til at komme musearm til livs at få en ergonomisk arbejdsstilling, så du ikke efterfølgende oplever problemer med musearm igen.

Derudover er det en rigtig god ide at få massage på det betændte område, da det kan løsne op for de spændinger, der giver dig smerter, stivhed eller en sovende fornemmelse.

Andre god råd er også:

  • Placer en støtte under dit håndled ved den arm, du bruger musen med.
  • Forsøg med nye arbejdsstillinger i løbet af dagen.
  • Bevæg dig flere gange i løbet af din arbejdsdag.
  • Hav så meget af dine underarme som muligt oppe på bordet.
  • Indstil skærmens højde, så du kigger ligeud, når du ser på den øverste del af skærmen.

Hos Biomekanikerne har vi ofte klienter, der kommer ind med musearm. For at behandle det på mest effektive måde, spørger vi ind til dine arbejdsstillinger og andet, som kan spore os ind på, hvor smerterne og spændingen udspringer fra. Kontakt os gerne hvis du vil vide mere eller ønsker behandling.