Korsbåndsskade | Sådan genoptræner vi dig hos BioMekanikerne.

Har du en korsbåndsskade? Så se denne video og se hvordan vi genoptræner dig i BioMekanikerne.

 

Hvad er et korsbånd og hvad gør det ? 

Et korsbånd er et bundt hårdt bindevæv, der hovedsageligt består af lange kollagenmolekyler. Ligamenter forbinder knogler til andre knogler, i og omkring leddene. De forbinder ikke muskler til knogler da det er seners primære funktion. Ligamenter, herunder korsbånd, begrænser mængden af ​​mobilitet i et led eller forhindrer visse bevægelser helt. 

Korsbåndsskade ved fodbold

Hvad forårsager korsbåndsskader?

Du kan skade et korsbånd ved pludselig skarpe ændringer i retningsskift, eksempelvis ved løb, hvis du lander forkert fra et spring, eller den mest almindelige, ved at en stump kraft rammer dit knæ, som det ofte ses i fodbold taklinger. Typisk sker det meget akut og hurtigt. Muskelsvaghed eller manglende koordination disponerer dig og dine led for forstuvninger, overrivninger eller andre skader. Derfor kan det være en god ide, at arbejde med styrketræning forebyggende, især hvis du dyrker idrætsgrene, som udsætter dig for risici i denne sammenhæng. 

korsbåndskade og ondt i knæet

Hvordan ved du, om din knæskade er alvorlig?

Det er stort set altid bedst at søge professionel rådgivning med det samme hvis du har oplevet vrid, eller har smerter i dit knæ eller led. Vi er fysioterapeuter og eksperter i kroppen, dens bevægemønstre og biomekanik, og kan derfor hurtigt afdække hvad der er tale om. Har du oplevet følgende, bør du søge behandling og rådgivning med det samme.

Dit knæ eller led har åbenbar deformitet. Dette kan være et brud eller forskydning.
Du hørte en “pop” eller et “snap” hvor der umiddelbart efter opstod smerter.
Du har oplevet hævelse omkring dit led, med større begrænsning end normal bevægelse
Du er ikke i stand til at bære dig selv. Dit knæ giver efter.
Dit knæ er spændt op, som om der er modstand i bevægelsen.

Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, bør du blive udredt og komme i behandling med det samme. Vi kan ultralydsscanne og behandle i alle vores klinikker, og har igennem mange år behandlet mange ledskader, især korsbåndsskader.