Få mere ud af din træning med sportsmassage

Smerter og muskelspændinger er ofte det, der spænder ben for en god og effektiv træning uanset niveau. Træner du meget eller på højt niveau, er det vigtigt, at du lader musklerne restituere mellem dine træninger, da manglen på dette kan føre til store smerter og skader. Ved at modtage sportsmassage regelmæssigt, løsnes, udspændes og blødgøres musklerne, så du er i stand til at præstere bedre.

Som elitesportsudøver, marathonløber, triatlet eller noget helt fjerde, er det som regel sjældent, at der er tid til at lade kroppen restituere det, den skal. Dette er som oftest gældende op til konkurrencer. Det er hårdt for kroppen. For at musklerne skal blive stærkere, er du derfor nødt til at lade dem restituere, hvilket sportsmassagen kan hjælpe på.

Hvad er det, massage gør ved musklerne?

Selvom du måske i perioder kan synes, at det er nok at strække ud efter træning, er dette ikke nok til at udspænde musklen helt. Under sportsmassage udspændes musklen både på langs og på tværs og vil efterfølgende give dig en følelse af lethed. Sportsmassagen går desuden også ind og fjerner mælkesyre og tilfører ilt, så musklen er i stand til at opbygge sig selv hurtigere. Det er netop det, der speeder restitutionsprocessen op.

Når restitutionstiden reduceres gennem sportsmassage, betyder det også, at potentielle skader bliver forebygget. For træner du igen, inden kroppen har nået at restituere, er der stor sandsynlighed for, at du på et tidspunkt udvikler en skade af mindre eller større grad. Sportsmassage kan forebygge dette, da det løsner spændte muskler op og skaber en bedre blodcirkulation.

Hvor ofte bør en sportsudøver få sportsmassage?

Dette er der ikke noget endegyldigt svar på, da der er stor forskel på, hvor meget man som sportsudøver træner og går til konkurrencer. Særligt op til konkurrencer kan det være fornuftigt at modtage sportsmassage oftere end ellers, da musklerne og kroppen her er under større pres og skal præstere mere.

Behovet for sportsmassage kan derfor aftales med din behandler, som har en indsigt i, hvad der vil være bedst for din restituering i forhold til din sport og træning. Vigtigst er blot, at du ikke trækker den ud, da det kan resultere i skader af både kortvarig og langvarig karakter.

Hos Biomekanikerne har du mulighed for at modtage sportsmassage af fysioterapeuter, der selv er aktive sportsudøvere og derfor både fra et professionelt og sportsligt synspunkt ved, hvad sportsmassage kan bidrage til og effektivt forebygge. Det synes vi er ganske unikt, da det giver os en indsigt, som mange andre klinikker ikke har.