De typiske IRONMAN skader…

K laser

Der har netop været ironman i københavn og vanen tro, så bugner vores bookingsystem med folk der har pådraget sig forskellige skavanker, som følge af den hårde dag.

Det er der ikke noget unormalt i, men det der er vigtigt det er, at du får styr på det hele INDEN du begynder at træne igen. De skader vi ser er typisk:

Løberknæ eller springerknæ, som følge af de mange gentagelser og den overdrevne belastning.

Akilleseneproblemer  og skinnebensbetændelse kommer også typisk af overbelastning og dem ser vi også en del af.

Lægproblemer ser vi også på grund af overbelastninger og det er især dem der tager over, når din ellers stærke balle og lårmuskulatur bliver træt.

Stive hoftebøjere ser vi også. De er tit overspændte allerede efter 180 km på cyklen, og får derfor ikke tid til at blive strukket ud inden du går igang med at løbe.

Og virkelig ømme nakkemusker da mange ikke er vant til at ligge i TT bøjlen i 180 km.

Når man er igang så længe ( nogen op til 16 timer ) så bliver kroppen altså presset helt til kanten. Det er ikke normalt for den, at være igang så mange timer, næsten uanset hvor meget du har trænet op til. Du er nødt til at give den ferie og tid til at restituere, hvis du vil komme ud af det her som et “helt menneske” igen.

Hos BioMekanikerne kan vi hjælpe dig med det hele, og tager gerne vores forskellige værktøjer i brug. Udover at vi selv er aktive atleter, og selv har erfaring fra meget højt niveau i triatlon, så råder vi over shockwave, K-laser, og mange andre muligheder i vores klinikker. Men det vigtigste vi har, er vores erfaring og vores uddannelser.

Som fysioterapeuter er vi uddannet i at være analytiske og leder derfor altid efter den udløsende faktor i dine problematikker. Derfor bruger vi den fornødne tid på at screene dig, og sikre os at vi har fat i det rigtige, før vi går igang med selve behandlingen.

Vi giver os tid til at give dig det rigtige genoptræningsforløb, de fornødne behandlinger, og den rette vejledning når du er hos os. Med andre ord, vores “WHY” er at hjælpe folk igang igen, da vi ved hvor vigtigt det er for dig.

Hvis du står med problemer efter denne weekends strabadser, så tag kontakt til os nu. Vi har klinikker i både Helsingør og i Hellerup og vil gerne tage dig ind. Det kræver bare at du går ind i vores bookingsystem og booker. Ude til højre for denne tekst er der en orange knap du kan booke på.